PÁLYAORIENTÁCIÓS NAP A FESTETICS SULIBAN

2023. október 27-én, pénteken PÁLYAORIENTÁCIÓS NAPOT tartottunk a Böhönyei Festetics Pál Általános Iskola és AMI-ban.

Tanítás nélküli munkanapunkon 8 neves középiskola tisztelte meg intézményünket és részletes, az iskolájuk lehetőségeit bemutató „szakmázó” napot tartottunk.

A program 8-14 óráig tartott. Az ünnepélyes megnyitót követően az alsó tagozatosok őszköszöntő műsora, majd az ökoiskolai programok díjátadó ünnepsége következett.

Úgy gondoljuk, hogy a pályaorientációt nem lehet elég korán elkezdeni! Alsó tagozaton a tanítók egyéni pályaorientációs programokat szerveztek a kicsiknek.

Felső tagozaton az osztályfőnökök irányításával forgószínpad szerűen látogatták az osztálytermekben található középiskolai szakmabemutató pontokat.

Az eseményen megjelentek a Marcali Rendőrség rendőrei, akik egy rendkívül hasznos prevenciós előadást követően tájékoztatást tartottak a rendőrhivatáshoz szükséges felkészülésről, lehetőségekről. Minden óvintézkedést szigorúan betartva fegyver és eszközbemutatót is tartottak.

A Böhönyei Önkormányzati Tűzoltóság tűzoltói tűzoltófecskendővel is rendelkezésünkre álltak ezen a napon. Kicsik- és nagyok is rendkívül élvezték a rendvédelmi szervek bemutatóit.

A felsősök számára is nagyon hasznosnak bizonyult a pályaorientációs nap. A gyerekek érdeklődését több iskola is felkeltette.

Nagyon hálásak vagyunk az iskolánkat jelenlétükkel megtisztelő középiskoláknak, hogy ránk áldozták ezt a számunkra hasznos napot! Köszönjük a bemutatókat tartó középiskolai kollégák részletes és érdekes tájékoztatóit, amit minden érkező csoportnak ugyanolyan lelkesedéssel, korrekt módon megtartottak. Köszönjük a munkájukat!

Így lehetőséget kaptak a szakmák bemutatóján olyan gyermekek is, akiknek nincs lehetősége minden középiskolai nyílt napot meglátogatni.

Nagyon szépen köszönjük a lehetőséget :

a Marcali Rendőrkapitányságnak

a Önkormányzati Tűzoltóság Böhönye

a Szigeti Gyula-János Egészségügyi Technikum és Szakképzőnek

a Kaposvári SZC Széchenyi István Technikum és Szakképzőnek

a Siófoki SZC Hikman Béla Szakképzőnek

a Kaposvári SZC Nagyatádi Szakképző Iskolájának

a Kaposvári SZC Nagyatádi Gimnázimának

a Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Technikum és Szakképzőnek

a Kolping Nagyváthy János Technikum és Szakképzőnek

a Kaposvári SZC Dráva Völgye Gimnázium és Szakgimnáziumának

Első alkalommal fogadtunk ennyi középiskolát, viszont kollégáink és diákjaink véleménye szerint is egy rendkívül hasznos pályaorientációs nap zajlott a Böhönyei Festetics Suliban.

Nagyon szépen köszönöm a szervező munkát Gárdonyi Annamária tanárnőnek és az őt segítő minden kollégáknak!

Köszönöm tanulóink fegyelmezettségét, köszönöm a tájékoztatók iránti érdeklődést, a bemutatkozó iskolákkal való együttműködést, figyelmet.

Reméljük, hogy könnyebbé tesszük ezzel a már következő évre is tervezett programmal a középiskolai továbbtanulási lehetőségeit az iskolánkban tanuló 241 gyermeknek.