Iskolában az Erdő

2024.április 17-én iskolánkba látogatott A Somogyszobi Erdészeti Erdei Iskola erdőpedagógusa Dzsupin Krisztina az Iskolában az Erdő Program keretében.
A foglalkozásokon a 3-6.osztályos tanulók vettek részt 3 csoportra bontva.

A program célja az volt, hogy Interaktív élménypedagógiai eszközök és módszerek segítségével az erdei ökoszisztémát megismertesse tanulóinkkal.
Míg az erdőpedagógus által tartott foglalkozások felhívták a gyermekek figyelmét a természettel való törődés fontosságára az iskolákban, addig az itt maradó eszközök( Fedezd fel velünk a hazai erdőket! – Magyarország puzzle, A kutyafáját! – Erdőgazdálkodj okosan! kártyajáték, ismertető és szakmai anyagok, Szaktudás Füzetek, összeszerelhető rovarhotel, valamint mesekönyv) segítségével a program megteremti a lehetőséget a témakörben való további elmélyülésre is.

Nagyon örülünk, hogy a Festeticses-diákok is csatlakozhattak az Országos Erdészeti Egyesület és az Erdészeti Erdei Iskolák által szervezett programhoz. Köszönjük a foglalkozásokat és az értékes erdőpedagógiai csomagot, melyet hasznosíthatunk pedagógiai munkánk során.